hedar

1964.

- po povratku iz SR Njemačke, gdje je radio na poslovima oštrenja alata, Vinski Juraj osniva obrt pod nazivom "Vinski Juraj brušenje i popravak widia alata", tada prvu privatnu radionicu te vrste na prostoru bivše Jugoslavije.
 

1978.

- kao odgovor na zahtjeve tržišta počinje proizvodnja glodala s lemljenim pločicama.
 

1982.

- nakon smrti Juraja Vinskog obiteljska tradicija se nastavlja, te njemu u čast obrt dalje nosi ime
«Vinski Juraj».
 

1986.

- počinje proizvodnja alata s lemljenim pločicama za prve CNC strojeve za obradu drva na našim prostorima.
 

1991.-1995.

- tijekom domovinskog rata, u razdoblju teškom za gospodarstvo, obrt se uspio održati te prerasta u jedan od vodećih u svojoj grani djelatnosti.
 

1996..

- osnovana je sestrinska tvrtka "Vial d.o.o." kao odgovor na tržišni nedostatak cjelovite ponude profesionalnog alata za finalnu obradu drva. Prethodilo je sklapanje dugogodišnjeg poslovnog ugovora s tvrtkom "Metal World", koji osim komercijalne komponente ima suradnju na razvoju i transferu znanja.
 

1999.

– kupnjom prvog CNC stroja započinje razdoblje modernizacije proizvodnog pogona. Taj trend nastavljen je do danas, tako da obrt raspolaže s najsuvremenijom tehnologijom u svojoj grani djelatnosti.
 

2003.

"Vinski Juraj" prvi u Hrvatskoj počinje sa servisiranjem alata za drvnu industriju s oštricama od PKD-a (dijamantni alati).
 

2007.

– uveden je "Sustav upravljanja kvalitete ISO 9001", te CE znak koji osigurava nesmetan izvoz proizvoda na tržište Europske unije.
 

2008.

– nabavkom robotiziranog CNC stroja za postupak elektroerozije žicom «Vinski Juraj» pojačava kapacitet u proizvodnji i servisu DIA alata.
 

2010.

– kupnjom «ZOLLER» optičkog mjernog uređaja podiže se nivo kontrole kvalitete na trenutno najvišu razinu.